خبرگزاری بیان طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، راهکار عادلانه پذیرش وکیل/ درآمد وکلا کم نمی‌شود - بیان

محمدجواد معتمدی؛ استاد حقوق تجارت و کارشناس مسائل حقوقی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شرایط فعلی پذیرش برای ورود به عرصه وکالت را ناکارآمد دانست و اظهار کرد: اکنون افراد از طریق تعیین ظرفیت پذیرفته می‌شوند و این انتخاب صرفا بواسطه احراز شرایط علمی نیست، به همین علت نمی‌توان وجود انحصار را در این حوزه رد کرد، زیرا چه بسا اشخاصی باشند که شرایط علمی ورود به عرصه وکالت را داشته باشند، ولی به علت تعیین ظرفیت امکان ورود ندارند و یا افرادی که صلاحیت علمی ندارند، اما از طریق تعیین ظرفیت به حوزه وکالت وارد می‌شوند.

وی طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار در مجلس را معیار کارآمدتر و منطقی تری برای پذیرش وکلا قلمداد کرد و افزود: با اجرای این طرح نمی‌توان از قبل تعداد افراد را برای ورود به عرصه وکالت تعیین کرد، بلکه میانگین تراز درصد علمی اولیه شرکت کنندگان در آزمون گرفته می‌شود و هر شخصی که ۷۰ درصد این تراز را کسب کند، صلاحیت کارآموزی وکالت را پیدا می‌کند.


بیشتر بخوانید:

تصویب طرح «تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار»؛ علاج درد کمبود وکیل/ سرانه وکالت، کمتر از یک سوم میانگین جهانی!


معتمدی اضافه کرد: این روش به نفع فارغ التحصیلان و وکلا خواهد بود، زیرا هم معیار‌های پذیرش برای دانش آموختگان عادلانه‌تر می‌شود و هم وکلا در بازار رقابتی‌تر قرار می‌گیرند که برای آن‌ها مزیت به همراه خواهد داشت.

کارشناس حقوق تجارت با اشاره به افزایش هزینه‌های وکالت به علت کمبود تعداد وکلا بیان کرد: قیمت، تابعی از میزان عرضه و تقاضاست. وقتی عرضه خدمات وکالت محدود می‌شود هزینه‌ها بالا می‌رود، اما چنانچه میزان پذیرش وکلا بیشتر شود بالطبع هزینه‌های وکالت کاهش پیدا می‌کند. البته این موضوع به معنای کاهش درآمد وکیل نیست، چون عرصه وکالت رقابتی‌تر می‌شود و از این طریق ضریب نفوذ آن‌ها در میان جامعه هم افزایش پیدا می‌کند، زیرا خدمات نوین‌تر و بیشتری توسط آن‌ها ارائه می‌گردد و تلاش برای جذب پرونده هم بالا می‌رود.


بیشتر بخوانید:

کانون وکلا به دلیل تعارض منافع مقابل طرح تسهیل مجوز کسب و کار مقاومت می‌کند


این کارشناس حقوقی با اشاره به برگزاری آزمون وکالت و تاثیر آن بر میزان پذیرفته شدگان این رشته و کیفیت خدمات حقوقی بیان کرد: در کشور‌هایی که عرضه خدمات وکالت بازتر از ایران است، تلاش زیادی برای پوشش دادن جوانب مختلف حقوقی مردم انجام می‌پذیرد به عنوان نمونه در بعضی از فرودگاه‌های کشور‌های مختلف غرفه‌هایی برپا شده اند که در صورت تاخیر هواپیما اقدام به پیگیری حقوقی برای مسافران می‌کنند تا خسارت برای آن‌ها دریافت کنند.

معتمدی تصریح کرد: در شرایطی که این عرصه رقابتی شود تلاش برای ارائه خدمات بیشتر و سریع‌تر برای موکلان انجام می‌پذیرد و به همین علت درآمد وکلا نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه بالا هم می‌رود.


بیشتر بخوانید:

طرح مجوز‌های کسب‌وکار مجلس چگونه باعث رفع انحصار وکالت خواهد شد؟


وی درباره ایجاد فرصت‌های مختلف اشتغالزایی برای جوانان با تصویب طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار بیان کرد: در صورت اجرای این طرح به طور صد در صد فرصت‌های اشتغالزایی افزایش پیدا می‌کند، اما باید تاکید کرد که سطح کیفیت آموزش حقوق در کشور ما به شدت پایین است درحالیکه این رشته با جان، مال و ناموس مردم به طور مستقیم ارتباط دارد و اگر صرفا به مسئله اشتغالزایی توجه کرده و آموزش به حال خود رها شود، می‌تواند به عرصه خطرناکی تبدیل شود. به همین علت وکلا دغدغه‌های زیادی درباره بالا رفتن اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان رشته حقوق با وجود ارائه آموزش‌های بی کیفیت مطرح می‌کنند.

معتمدی در ادامه گفت: به نظر می‌رسد حالا که مجلس قدم در مسیر تسهیل مجوز کسب وکار‌ها گذاشته است، در کنار آن باید سخت گیری‌هایی در عرصه آموزش حقوق هم داشته باشد مانند رشته پزشکی که در یکسال پایانی تبدیل به آموزش‌های عملی می‌شود. صادقانه اعلام می‌کنم اکنون نمی‌توانیم به فارغ التحصیل لیسانس حقوق اعتماد کنیم، زیرا سطح آموزش ما در این رشته ضعیف است.


بیشتر بخوانید:

سیاح: پایان انحصار مهمترین هدف طرح تسهیل مجوز کسب و کار است/ تعداد وکیل اندک و حق‌الوکاله فراوان!


این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: در کشور آمریکا با توجه به وسعت علمی، ۶۰۰ دانشگاه و موسسه آموزشی رشته حقوق را تدریس می‌کنند، اما این میزان در کشور ما به دو هزار دانشگاه و موسسه آموزشی می‌رسد. دانشگاه‌های پیام نور بدون داشتن استاد و ارائه صحیح خدمات آموزشی مجوز آموزش را دریافت کرده اند و تعداد زیادی از رشته حقوق فارغ التحصیل می‌شوند. با این تفاسیر نمی‌توان صرفا به صورت تک مولفه‌ای به اشتغالزایی توجه داشت بلکه باید همزمان بر کیفیت آموزشی هم متمرکز شد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 114 views بار دسته بندی : اقتصادی تاريخ : 11 اکتبر 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.